MEDENCE FEDÉS – KERTI PAVILON

MEDENCE FEDÉS – KERTI PAVILON

Mindenki szeret a szabadban tartózkodni, kertészkedni, sütni-főzni, egy medencében, jakuzziban pihenni. Az időjárás kiszámíthatatlansága miatt egy kellemesnek ígérkező összejövetelt a csepergélő eső félbeszakíthat. A kertben elhelyezett pavilon, filagória, szaletli, medence fedés ideális megoldás ezekre az esetekre is.

Alaprajzát tekintve a lehet kör, négyzet, téglalap. Általában illeszkedik a családi ház megjelenéséhez, de akár teljesen el is térhet tőle. Rusztikus megoldásként, a fa oldalfal- és tetőszerkezet ill. a nádtető párosítása a legelterjedtebb. Mediterrán hangulatú terekben a kovácsoltvas szerkezet és a cserépfedés párosítása adja a megfelelő feelinget. Modernebb változata acélváz és színes zsindelyfedés.

Az oldalfala lehet nyitott, vagy teljesen zárt is, védelmet adva a széltől az esetleges huzatosabb telkeken. Berendezhetjük padokkal, asztallal, kerti bútorokkal, napozó ágyakkal. Amennyiben grillsütőt, kemencét építünk az egyik oldalfalhoz, hűvösebb őszi estéken is kellemes hangulatban pihenhetünk, beszélgethetünk.

Teljesen zárt medence,- jakuzzi fedések esetén a kora tavaszi és késő őszi időszakban is évezhetjük azok jótékony egészségmegőrző hatásait.